O nas
Witamy w Browar Craft Międzyrzec Podlaski, czyli browarze rzemieślniczym.
„Piwowarstwo rzemieślnicze” – definicja nie jest do końca spójna, ale zazwyczaj odnosi się do stosunkowo małych, niezależnych browarów, które stosują tradycyjne metody warzenia i kładą nacisk na smak i jakość. Proces warzenia rzemieślniczego wymaga czasu, dobrych jakościowo surowców i może być uważany przez piwowarów za sztukę.

Z takim pomysłem ruszyliśmy na przygodę w warzeniu piwa, które będzie kojarzyło się z naszym regionem. Zaczęło się od warzenia w domu. Na początku z brewkitów i eksperymentowanie ze smakami. Następnie zacieranie słodów, fermentacja z dobrymi drożdżami i chmielenie.
Powstał pomysł żeby w naszym mieście otworzyć browar no i jest. Sercem w browarze jest kadź zacierno – warzelna o wybiciu 1500 L do tego 2 fermentatory, 4 zbiorniki leżakowe i sprzęt pomocniczy. Kadź została zakupiona na rynku wtórnym, przerobiona i przystosowana do warzenia piwa. Fermentatory i zbiorniki leżakowe zakupione zostały dzięki środkom zewnętrznym.